Kavels van glas kunst in De Tuin

Wat is schoonheid voor jou?

Sorteren

Sla direct je slag

Glas. We kijken erdoor, we raken het aan, we drinken eruit. Het is zo'n fundamenteel basiselement van ons dagelijks leven, dat we er niet bij stilstaan hoe mooi, kostbaar en mysterieus het wel is. Door haar transparante helderheid gaat haar aanwezigheid vaak aan ons voorbij - tot ze het licht laat breken en haar feeëriek schouwspel van fonkelende kleuren loslaat.

Fragiel maar sterk, subtiel spelend met schittering en illusie, laat glas je in al haar facetten tomeloos genieten van haar inherente schoonheid.

In onze online shop vind je glaskunst van alle tijden. Glas design, glas objecten en een prachtige glaskunst vaas matchen met vrijwel elk interieur. Zowel antiek glas als hedendaagse glaskunst zijn je overweging waard.

Wat is glas?

De voornaamste grondstof voor het vervaardigen van glas is kwarts. Deze wordt gewonnen uit doodgewoon zand. Door gemengd zand te mengen met kalk en soda en te verhitten tot over 2000 graden, wordt dit mengsel vloeibaar.

Wanneer het uit de oven wordt gehaald, koelt dit vloeibare glas pijlsnel af en wordt het hard. In deze tussenfase is het prima bewerkbaar: het kan gegoten worden in mallen of geblazen worden tot het de gewenste vorm heeft.

Door er tijdens dit proces kleurstoffen aan toe te voegen krijgt het glas de kleur die de kunstenaar of glasbewerker voor ogen had.

Tijdloze pracht

Het ambachtelijk vervaardigen van glazen kunstobjecten is een metier van duizenden jaren oud. Gezien de zeldzaamheid ervan werd glas al meteen verheven tot exclusief materiaal en vinden we al toen glas design en glaskunst vazen terug.

Uit opgravingen is gebleken dat de oude Egyptische priesters mokken, ampullen en kegels van glas produceerden, al van in de vierde eeuw voor Christus. Het Oude Egypte is de bakermat van glaskunst, waarna de techniek zich langzaamaan verspreidde doorheen het hele Middellandse Zeegebied.

Enkele honderden jaren later pikten de Romeinen de glaskunst op en zorgde voor de verdere verspreiding, ook naar onze regionen.

Een glaskunstenaar heeft zich de technieken en bewerkingen eigen gemaakt die glas laten stralen in al haar fascinerende pracht. De werken zijn ontwapenend, krachtig en mysterieus. Objecten in glas geven een toets van tijdloze klasse aan alle interieurstijlen. Elk stuk is uniek. Een handgemaakt designelement dat iedere ruimte opwaardeert.

Waar De Tuin der Kunsten overal kiemen plant

Blijf op de hoogte van de handel en wandel in De Tuin Der Kunsten

dit is een foutboodschap
Sluiten

Aanmelden

Meld je aan.

Wachtwoord vergeten?

Indien je nog geen account hebt, registreer je hier.

Aanmelden

Meld je aan.
Indien je nog geen account hebt, registreer je hier.

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Vul hier jouw emailadres in en wij versturen je een link waarop je jouw wachtwoord kan resetten.

Afhaalinfo

Top