Over mij

Hallo, ik ben Charlotte! Graag neem ik jullie mee in mijn verhaal van De Tuin Der Kunsten.Charlotte Beernaert

Hierbij wil ik jullie meenemen in mijn wereld waarin passie centraal staat.

Passie voor kunst, interieur en kleur. Voor mij is er geen definitie van kunst maar kunst is voor mij alles wat je een warm gevoel geeft, wat een ziel heeft. Dit wil ik kunnen delen met mensen die dit ook hebben. Wil je ook ontroerd worden door een mooi ding, kunstwerk of een interieuritem ? Zoek je een object of schilderij dat past in jouw huis en bij de kleur van jouw interieur? Een gezellig en warm interieur waarin je leeft en goed wil voelen? 

Ontwikkelde passies

Boeken

Als kind was ik zeer creatief. Ik vond gezelschapsspelen uit. Daarnaast won ik regelmatig opstelwedstrijden voor het Davidsfonds waarin ik mijn fantasieën over onbestaande wezens neerpende.

Vandaar dat ik bibliotheken en boekenkasten zo magisch vind. Ik kom echt thuis tussen boeken. Ik heb interesse in verschillende thema's: economie, kunst, gastronomie, reizen en interieur. Ik voel me trouwens een eeuwige student...

Reizen

Gedurende mijn jong volwassen leven kwam ik verschillende mensen tegen. Zij triggerden me en brachten me in contact met de passies die in mijn onderbewustzijn aanwezig waren.

Ik heb de kans gehad om wereldwijd veel te kunnen reizen waardoor ik veel kunst en cultuur opgesnoven heb en tentoonstellingen bezocht heb. Als ik op een andere nieuwe locatie ben, zorgt dit voor inspiratie. Op reis geniet ik vooral van lekker eten, ronddwalen in smalle straatjes om dingen te ontdekken zoals winkeltjes van plaatselijke kunstenaars en juwelenontwerpsters. 

Gastronomie, mode, film, fitness en wandelen

Ik heb eigenlijk vele passies die iets kunstzinnigs bevatten. Zo hou ik van op restaurant gaan waar de koks schilderijtjes van borden tevoorschijn toveren die bovendien ook nog fantastisch lekker zijn smiley.

Ik shop graag en ontdek graag nieuwe modeontwerpers die vele kleuren combineren.

Dries-Van-Noten-is-kunstMijn favoriete Belgische kledingmerken zijn Dries Van Noten, Just in Case en Essentiel.

's Avonds, als er nog wat tijd overblijft, nadat mijn 2 kleine kinderen in bed zitten, vlij ik me graag neer in de zetel om alternatieve ingewikkelde film te bekijken. Of fitness ik wat thuis.

Bij mooi weer, gaan we wandelen met het gezin. Als ik in de natuur wandel, zie ik direct een impressionistisch schilderij of zo tevoorschijn komen. Dit brengt me rust. Daardoor hou ik immens van landschaps- en zeezichtschilderijen uit alle stijlperiodes.

Tijdens de zomer- en wintermaanden gaan we veel naar rommelmarkten. Het zoeken naar mooie unieke of antieke dingen, is een zalige ontdekkingstocht voor mij! 

Opleidingen en ervaringen

Ook door het volgen van onderstaande opleidingen groeide m'n interesse in kunst en interieur: 

  1. graduaat toerisme
  2. reisleider (toerisme Vlaanderen)
  3. antiekhandelaar   

Daarnaast heb ik meer dan 10 jaar ervaring in het familiebedrijf Durezza, een interieurspeciaalzaak voor speciale keramische tegels waar ik mijn interieurkennis kan toepassen om klanten te helpen.

Hier kom ik voornamelijk in contact met gereputeerde interieurarchitecten. Samen met hen overloop ik de wensen van de klant om de juiste tegel voor hen te kiezen. Hier heb ik geleerd om verschillende kleuren en structuren te combineren om rust te creeëren.

Tevens is mijn man de zaakvoerder van het interieur maatwerkbedrijf Interieur Depoortere, dat gespecialiseerd is in alle maatwerk in hout. Hout zorgt voor warmte en gezelligheid.

eclectisch interieureclectisch interieureclectisch interieur

Eclectisch interieur

Mijn voorkeur gaat uit naar een eclectisch interieur wat ik zelf zie als een op zich staande stijl omdat je verschillende mooie dingen die je graag ziet, combineert.

Alles voor mij draait rond persoonlijkheid en creativiteit. Het is als het ware een reis door je eigen leven want iedere object doet je herinneren aan een bepaald moment in je leven. Misschien herken je je hierin en heb je ooit een mooi interieurobject gekocht als je op reis was in de Provence? Of heb je kunst geërfd toen je grootouders overleden zijn? Dit brengt de ziel van een woning naar boven.

Mijn inspiratie

Toen ik in de les kunstgeschiedenis zat, tijdens m'n opleiding antiekhandelaar, kreeg ik een waaaauw gevoel van het werk De Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch.

Ik vind het waanzinnig hoe deze Middeleeuwse kunstschilder al zo'n fantasie toepast in zijn werken! Dit kunstwerk liet ik natekenen en zo ontstond de naam van mijn zaak: De Tuin der Kunsten. Als je de tekening op de homepagina bekijkt, zie je dat alle kunstcategoriëen van mooie dingen die ik aanbied, verwerkt zijn in de tekening: kunst schilderijen, litho's, meubels, glas kunst, antiek, curiosa, vintage, beeldende kunst en keramische kunst

Fantasiewereld

Het schilderij van Jheronimusch Bosch inspireerde me. Zo kwam ik op het idee om mijn 'De Tuin der Kunsten' verhaal in een aparte fantasietaal te gieten.

Zo heten kopers in 'De Tuin der Kunsten': tuinbezoekers. Zijn 'grondbezitters' de mensen die iets te koop stellen, de verkopers dus. Klanten kopen kiemen, wat de gekochte producten zijn. Op elke pagina zie je een kaart waar De Tuin der Kunsten kiemen geplant heeft. Met andere woorden, waar de klanten wonen. De 'geloste postduiven' brengen telkens de nieuwe blogberichten uit de kunst- en interieurwereld.

Waar kan ik je mee helpen?

Met de Tuin der Kunsten wil ik mensen met een passie voor kunst, curiosa en interieur samen brengen. Styling van jouw interieur met kleine mooie dingen. Mooie dingen die passen bij het kleur van jouw interieur... FIND BEAUTY IN SMALL THINGS.

1. Kunst, curiosa- en antiekwinkel

In mijn online kunst & curiosawinkel zijn kunst en interieuritems uit alle stijlen en alle prijsklassen aanwezig. Van 10 tot 10000 Euro. Hierdoor is er een mooie mix waar ik ook van hou omdat dit het interieur persoonlijk maakt. Zelf hou ik van eclectische interieurs omdat deze interieurs persoonlijk en kleurrijk zijn. Dit zal je ook merken in de kunst die te koop is. Het belangrijkste aspect voor mij in kunst kopen is dat het jou iets doet, dat het gevoelens opwekt. 

2. Kleuren combineren

Een kunst schilderij dat past bij het kleur van jouw interieur? Past het schilderij in een blauw interieur? Of heb je een groen interieur? Ik help je om te zien of de kleuren van het kunstwerk combineerbaar zijn met de kleuren in jouw interieur.  

3. Hulp bij keuze kunstwerk

Kunst is persoonlijk, jouw interieur ook! Kunst in jouw huis? Heb je het moeilijk om te vinden welk interieuritem er in jouw interieur past? Dan kan ik je hierbij helpen. Ik help je via what's app. Via de telefoon kan ik een blik werpen op jouw interieur en kan ik zien, rekening houdende met jullie wens, welk kunstwerk er bij de kleur van jouw interieur past.

4. Kunstliefhebbers samen brengen

Graag deel ik mijn passie met je! Word jij net als ik emotioneel geraakt door kunst? Daarom kan je als kunstliefhebber of kunstenaar hier jouw kunst, curiosa en antiek verkopen. Of heb je toevallig jouw interieur vernieuwd waardoor jouw interieuritem niet meer in jouw interieur past, dan kan je hier terecht. Of is jouw grootmoeder overleden en heb je wat mooie spullen van haar die niet in jouw interieur past? Als 'grondbezitter' kan je hier jouw objecten verkopen.

Vind je geen antwoord op jouw vraag? Kan ik je verder met iets helpen? Neem dan contact met me op. Ik help je met veel plezier in De Tuin der Kunsten!

Ik deel ondertussen graag met jouw waar mijn klanten wonen. De landen zijn op de wereldkaart aangeduid. 'Kiemen' zijn de kunstwerken die ze gekocht hebben.

Waar De Tuin der Kunsten overal kiemen plant

Blijf op de hoogte van de handel en wandel in De Tuin Der Kunsten

dit is een foutboodschap
Sluiten

Aanmelden

Meld je aan.

Wachtwoord vergeten?

Indien je nog geen account hebt, registreer je hier.

Aanmelden

Meld je aan.
Indien je nog geen account hebt, registreer je hier.

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Vul hier jouw emailadres in en wij versturen je een link waarop je jouw wachtwoord kan resetten.

Afhaalinfo

Top